Wist u dat

Aankondiging Publicatie

Een bijzondere geschiedenis gaat er schuil achter de steen in de hal van de Nicolaaskerk te Stavoren. In de Hervormde kerk lag tot een jaar of tien geleden onder de kerkbanken een prachtig gebeeldhouwde grafsteen met daarop een zeilend oorlogsschip.

Via overlevering en aanvullend genealogisch onderzoek werd bekend dat hier een 17e eeuwse Staversman begraven lag, die als gezagvoerder onder Michiel Adriaensz de Ruyter had gevaren.

In 2019 is het 400 jaar geleden dat Hendrick Adriaensz werd geboren. Een groepje enthousiaste sneupers, die zich de Studiegroep Oud Staveren noemt, brengt vanwege dit feit binnenkort deze bijzondere geschiedenis bij elkaar in een geïllustreerd boekwerkje.

 

 

Belangstellenden kunnen voor meer informatie een berichtje sturen naar studiegroep.oudstaveren@upcmail.nl

De studiegroep Oud Staveren is ontstaan rond 1990 en heeft zich ten doel gesteld de onbekende geschiedenis van de oude stad Stavoren te ontrafelen. Bent u geïnteresseerd ga dan naar http://www.oudstaveren.nl 

 

 

 

 

 

Sprookjes fan Grimm in ut Stadsfrys

“Sprookjes fan Grimm in ut Stadsfrys”, met vertalingen van 50 sprookjes in 7 Stadsfriese talen.

Stadsfries of Stads, wordt gesproken in zeven Friese steden: Leeuwarden, Sneek, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum en Stavoren. De vertaling van de 7 sprookjes in het Stavers zijn gedaan door dhr. Jan Visser uit Stavoren.

Vanaf 3 november te koop in de boekhandel of bij de uitgever.

https://www.fryske-akademy.nl/nl/nieuws-en-agenda/evenementen/dach-fan-ut-stadsfrys/

 

 

Gouden boekje

Wie is er niet groot mee geworden.

De Gouden boekjes die bekend staan om hun kenmerkende gouden randje , prachtige vertellingen en mooie illustraties. Bij velen roepen ze een gevoel van nostalgie uit de kinderjaren op.

Arthur Japin schreef in opdracht van het Zuiderzeemuseum, in een speciale uitgave zijn eigen versie van onze legende. Deze boekjes zijn te koop in het museum, zolang de voorraad strekt.

 

Aanbieding

Een mooie aanbieding voor RABO leden. Bij inlevering van de bon uit het ledenblad 2 x de entree voor de halve prijs.