Sint Odulphus wandelpad

SINT ODULPHUSPAD

Wandel in de voetsporen van de heilige Sint Odulphus en rust uit tijdens een bezoek aan museum ’t Ponthus.

Het St. Odulphuspad is een aaneengesloten wandelpad van ruim 260 kilometer door Zuidwest Friesland. Ieder traject heeft zijn eigen thema met als doel wandelaars kennis te laten nemen van dit bijzondere gebied met zijn rijke geschiedenis.
Kiest u voor route 3* Via Ortus Sancte Marie*, volgt u een oude pelgrims route uit 1165 die liep van Hallum naar Stavoren. Het thema loopt van Hindeloopen naar Warns. U komt door Molkwerum met zijn bijzondere geschiedenis en de stad Stavoren waar ooit het verdwenen Odulpusklooster heeft gestaan.

In Stavoren aangekomen kunt u zich  gaan verdiepen in dit verdwenen klooster en zijn geschiedenis, tijdens een bezoek aan museum ’t Ponthus.

 

 

 

 

 

Voor meer informatie over deze unieke wandeltocht en om het boekje van deze wandeltocht te bestellen verwijzen we u naar onderstaande site.

www.odulphuspad.nl/3-via.html

 

 

 

 

 

 

Ook zijn alle trajecten van het Odulphuspad verkrijgbaar in de gratis Abellife app.
Met de digitale routes van het St. Odulphuspad kom je met je smartphone op de meest verrassende plekjes van Zuidwest-Friesland. Onderweg trakteert de AbelLife app je op bijzondere verhalen en handige tips. Na het downloaden van een route, kun je de route 100% offline gebruiken.
Veel wandelplezier!