Nieuwe aanwinsten

 

BOEIER

We hebben deze prachtige Boeier in ontvangst mogen nemen van de dochter van dhr. Blom, die deze Boeier zelf heeft gemaakt.

 

 

 

 

MAQUETTE VAN STAVEREN ROND 1700

Na ruim 14 jaar in Galerie / Kunsthandel “de Staverse Jol” te hebben gestaan, is de maquette van Staveren rond 1700 nu verhuisd naar museum ’t Ponthus.
De maquette is bedacht en gebouwd in 1951 door dhr. M.Strikwerda en is in 2003/04 hersteld en herbouwd door dhr. L. Koert.
Als museum zijn we super trots dat we dit pronkstuk ten toon mogen stellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BOEIER

We hebben een prachtige Boeier in ontvangst mogen nemen van dhr. Albert Schurer uit Sneek. Zijn vader had deze boeier gekregen van dhr T. vd Schuit, die kapitein was op de veerdienst tussen Stavoren en Enkhuizen. Beide families waren zeer goed bevriend met elkaar. De Boeier is in 1970 gemaakt door dhr T. vd Schuit, in t Ponthus waar de fam vd Schuit toentertijd woonden.
Wij vinden het geweldig dat de Boeier weer terug is op de plaats waar hij ooit gemaakt werd, en vanaf dit nieuwe seizoen voor iedereen te bewonderen is in museum t Ponthus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BOEIER

We hebben een zeer gedetailleerde Boeier in ontvangst mogen nemen van dhr. H. Albertsma uit Goingarijp. Deze boeier kwam door vererving in zijn bezit. De Boeier is in miniatuur gebouwd rond 1955/1960 door dhr. T. vd Schuit. Dhr. T. vd Schuit was kapitein op de veerdienst tussen Stavoren en Enkhuizen en woonden in dit Ponthus, waar hij deze toentertijd heeft gebouwd. De Boeier kwam rond 1975 in het bezit van dhr. F. Albertsma (de vader van) in ruil voor een olieverfschilderij, zo wil het verhaal. Nu mag ’t Ponthus de Boeier aan iedereen laten zien op de plaats waar hij ooit ontstaan is.