Jollenzeilen

Helaas gaat het Jollenzeilen dit seizoen (2019) NIET door.

 

ZEILEN OP EEN ORGINELE STAVERSE JOL

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook dit seizoen (2018) was er iedere donderdag avond in de maand juli en augustus weer een zeiltocht met twee Staverse Jollen. De afvaart was om 19.00 uur tegenover Schans 5 te Stavoren. Bij mooi weer v0eren de schippers door de oude sluis van Stavoren, om over het IJsselmeer te zeilden en door de nieuwe sluis weer terug te varen in de gracht aan de Schans. Bij redelijk weer voeren de schippers door de Koebrug en zeilden heen en terug door de Warnservaart. Bij slecht weer ging het zeilen in verband met de veiligheid niet door.

Natuurlijk doen we ons best om voor 2019 dit zeilfestijn weer te realiseren, houd FB daarom in het nieuwe seizoen in de gaten.

Data voor 2019 : Het Jollenzeilen gaat helaas dit seizoen NIET door.

Kaartjes voor dit spektakel waren te koop tijdens openingstijden in ’t Ponthus, volwassenen 8 euro en kinderen 4 euro. Maar ook bij de schippers van de Jollen ter plaatse kon u evt. nog een kaartje kopen. Aangezien er in totaal 12 gasten mee kunnen per avond, geldt………vol = vol. Voor meer info kunt u altijd terecht in museum ’t Ponthus of stuur een mail naar info@museumponthus.nl